O NAMA

Šumska štala je jedinstveno mesto za jahanje na Fruškoj gori koje nudi brojne staze za terensko jahanje, kvalitetnu školu jahanja i letnji konjički kamp. Ova 2022. godina će doneti brojne novosti za naše posetioce, jer naša ekipa vredno radi na otvaranju kafića, kampa za odrasle, letnjeg otvorenog bioskopa i brojnih dodatnih sadržaja, čime će Šumska štala postati vaše novo omiljeno mesto na Fruškoj gori, a jahanje konja u prirodi postaće aktivnost u kojoj uživate i uvek joj se rado vraćate.

Iza Šumske štale stoji Dragan Lauš, rame uz rame sa kreativnim timom mladih ljudi, i podrškom brojnih volontera koji rade na realizaciji svakodnevnih aktivnosti u Šumskoj štali.

Jahanjem i držanjem konja, Dragan se bavi svakodnevno već dug niz godina. Zaslužan je za opuštenu i prijateljsku atmosferu koja vlada u Šumskoj štali, a iskustvo u radu sa konjima, držanju konja i jahanju rado prenosi na ostale jahače. 

Trenutno raspolažemo sa 7 konja (Sunčica, Lusi, Petra, Megi, Oliver, Gari i poni Vini) sa kojima se svakodnevno radi kako bi bili spremni za odlaske na teren i obuke jahača. U slobodno vreme naši konji uživaju u svežini vazduha i sunčanim danima, čupkanju lišća i dremanju u svom šumskom ispustu. Veoma su mirni i pouzdani, na terenu poslušni, a u školi jahanja – prava podrška za jahače koji tek uče ovu veštinu. Svaki konj ima svoj karakter, pa se posetioci i jahači vrlo brzo sprijatelje i pronađu svog miljenika. 🙂

Aktivnosti dostupne u Šumskoj štali

Terensko jahanje

Škola jahanja

Letnji konjički kamp

Nalazimo se u srcu prirode, a nadomak grada – na 15 minuta od Novog Sada i sat vremena od Beograda.  Šumska štala je smeštena povrh Starih Ledinaca – malog mesta na obodu Nacionalnog parka Fruška gora, a do nas lako možete doći automobilom, gradskim autobusom ili biciklom. 

Škola jahanja se organizuje u manježu smeštenom nedaleko od štalskog prostora, sa kog se pruža pogled na obronke Fruške gore, a staze za terensko jahanje se protežu preko brda i dolina, pored jezera i potoka, kroz šume i livade. Priroda u kojoj smo smešteni je kao stvorena za uživanje!