O šumskoj štali

Šumska štala – novo ime, stara adresa!

Sasvim smo novi, a sa vama smo već 10 godina! Kako je to moguće? Tako što smo kroz dugi niz godina i rad u različitim organizacionim oblicima, sticali iskustvo i pažljivo slušali šta vam treba. Ove godine, reorganizovali smo se kao Šumska štala sa namerom da vam ponudimo nešto što će vam se baš svideti! 

Brojne nove staze za terensko jahanje, reorganizovana škola jahanja i sasvim novi dečiji konjički kamp, učiniće da jahanje konja u prirodi postane aktivnost u kojoj ćete veoma uživati i uvek joj se rado vraćati. 

Iza Šumske štale stoji Dragan Lauš, rame uz rame sa kreativnim timom mladih ljudi, i podrškom brojnih volontera koji rade na realizaciji svakodnevnih aktivnosti u Šumskoj štali.

Jahanjem i držanjem konja, Dragan se bavi već dug niz godina. Zaslužan je za opuštenu i prijateljsku atmosferu koja vlada u Šumskoj štali, a iskustvo u radu sa konjima, držanju konja i jahanju rado prenosi na ostale jahače. 

Šumska štala ima 7 konja sa kojima se svakodnevno radi kako bi bili spremni za odlaske na teren i za obuke jahača. U slobodno vreme uživaju u svežini vazduha i sunčanim danima, čupkanju lišća i dremanju u svom šumskom ispustu. Veoma su mirni i pouzdani, na terenu poslušni, a u školi jahanja – prava podrška za jahače koji tek uče ovu veštinu.

Svaki konj ima svoj karakter, baš kao i ljudi! Saznajte više o našim konjima. 

Gde se nalazi Šumska štala?

U srcu prirode, a nadomak grada – na 15 minuta od Novog Sada i sat vremena od Beograda.  Šumska štala je smeštena povrh Starih Ledinaca – malog mesta na obodu Nacionalnog parka Fruška gora, koje je glavnim saobraćajnicama i autobuskim prevozom povezano sa Novim Sadom. Kliknite ovde da saznate kako da stignete do nas. 


Škola jahanja se organizuje u manježu smeštenom nedaleko od štalskog prostora, sa kog se pruža pogled na obronke Fruške gore, a staze za terensko jahanje se protežu preko brda i dolina, pored jezera i potoka, kroz šume i livade. Priroda u kojoj smo smešteni je kao stvorena za uživanje!

Aktivnosti dostupne u Šumskoj štali

Terensko jahanje

Škola jahanja

Konjički kamp za decu

Imate pitanje za nas?