konjički kamp

Konjički kamp

Letnji konjički kamp za decu predstavlja prelepo iskustvo za decu tokom letnjeg raspusta!

Letnji kamp pruža deci mogućnost da nauče sve ono što treba da zna pravi poznavalac konja! Kako se konji vode? Šta konji jedu i kako im se priprema kvalitetan obrok? Koje su veštine potrebne za jahanje? Kako se uspostavlja dobra komunikacija sa konjem?  

U nekoliko nezaboravnih dana u prelepoj prirodi sa konjima i super ekipom, na kampu deca savladavaju veštinu jahanja i stiču osnovna znanja o držanju konja, kao i nezaboravne uspomene i divna prijateljstva!

Super druženje

Zanimljive aktivnosti

Boravak u prirodi

24

Svakodnevno jahanje

Svakodnevno jahanje omogućava deci da savladaju osnovne veštine jahanja konja dok su na kampu, ili da uz naše kvalitetne instruktore unaprede svoje znanje. Časovi jahanja se realizuju u manjim grupama i prilagođeni su znanju i iskustvu svakog deteta pojedinačno. Tokom kampa, sva deca dobijaju priliku da osim u manježu idu i na terensko jahanje po šumskim stazama Fruške gore.

25

Rad sa konjima

Od pripreme obroka i hranjenja, preko timarenja konja i čišćenja štale – kroz svakodnevan rad sa konjima, deca se uče razumevanju ovih divnih bića, ali i timskom radu, brižnosti i odgovornosti. 

Letnji konjički kamp za decu Šumska štala

Celodnevan boravak u prirodi

Deca posebno uživaju u celodnevnom boravku na svežem vazduhu u prirodi, bez obzira da li se odmaraju, igraju ili rade sa konjima. Naročit doživljaj za kampere je uvek spavanje u šatorima! Pravo kampersko iskustvo, a u bezbednom ambijentu Šumske štale i to uz obezbeđenju svu potrebnu opremu. 

6 dana

8-18 godina

30.000 dinara

Letnji konjički kamp Šumske štale traje 6 dana (5 noćenja) i organizuje se u nekoliko termina tokom leta, za decu uzrasta od 8 do 18 godina

TERMINI ZA LETO 2023:

    • 02.07. – 07.07. POPUNJEN TERMIN
    • 16.07. – 21.07.
    • 30.07. – 04.08. POPUNJEN TERMIN 
    • 13.08. – 18.08.

Cena kampa je 30.000 dinara, a uplata se vrši do početka kampa. Omogućeno je plaćanje kroz nekoliko mesečnih rata. Prijavom dvoje ili više dece iz iste porodice ostvaruje se popust od 10% na cenu kampa za drugo (i svako sledeće) dete. U cenu je uračunat boravak dece na kampu, ishrana na bazi tri obroka i dve užine, kao i upotreba kamp opreme, opreme za jahače i zajedničkih prostorija. 

Broj mesta na kampu je ograničen! Prijava se vrši popunjavanjem formulara klikom na dugme “prijava za kamp”. Ukoliko ste zainteresovani za termin koji je već popunjen, kontaktirajte nas kako bismo vas stavili na listu čekanja. 

Možda vas zanima i...

Šta treba dete da ponese na kamp sa sobom?

Laganu i udobnu odeću i obuću, topli duks za slučaj da večeri budu hladnije. Osim toga, potrebno je poneti i pribor za ličnu higijenu, peškir i eventualno jastuk (ukoliko dete nije naviklo na spavanje u šatoru bez jastuka). Oprema za kamp i osnovna oprema za jahanje su obezbeđeni za svu decu na kampu, ali ukoliko dete ima svoju opremu za jahanje, može i nju poneti.

Da li su stvari koje dete ponese sa sobom bezbedne?

Da, za sve što deca ponesu sa sobom obezbeđen je prostor na kampu, kom mogu pristupiti samo deca sa kampa i naše osoblje. Sve ono što je naročito vredno (novac, mobilni telefon i sl.) se može predati nama na posebno čuvanje.

Šta deca jedu na kampu?

Na kampu je za decu obezbeđena raznovrsna i sveže pripremljena domaća hrana u vidu tri obroka i dve užine. Hrana je ukusna, a uvek se pripremaju i obroci za one koji ne jedu meso ili neke druge proizvode.

Da li postoji organizovani transport do kampa?

Ne postoji organizovani prevoz do kampa. Na kamp se može stići automobilom ili lokalnim autobusom koji polazi iz Novog Sada.

Koliko dnevno deca jašu i provode vreme sa konjima?

Svakodnevno deca veliki deo dana provode sa konjima - nakon doručka spremaju konje za jahanje i odlaze na jutarnji čas jahanja, a popodne imaju aktivnosti kao što su drugi čas jahanja, terensko jahanje, čišćenje konja i štala, kupanje konja, izvođenje konja na pašu i sl.

Da li deca idu negde van kampa?

Tokom trajanja kampa, deci nije dozvoljeno samostalno napuštanje ranča na kom se održava kamp. Ipak, u zavisnosti od interesovanja, organizovani su izleti u vidu šetnji u prirodi van kampa, kao i časovi jahanja koji se održavaju u našem manježu nedaleko od kampa.

Da li deca smeju da koriste mobilne telefone na kampu?

Da, deci je dozvoljena upotreba telefona, ali je iskustvo pokazalo da se čak i oni "najuporniji" telefona sete tek na pauzi pred ručak ili kada ih roditelji pozovu. Naravno, ukoliko roditelji imaju restriktivnije pravilo sa detetom o korištenju telefona, ono će u potpunosti biti ispoštovano.

Postoji neka informacija koju niste uspeli da pronađete na stranici?