konjički kamp

Konjički kamp

Letnji konjički kamp za decu i mlade predstavlja prelepo iskustvo tokom letnjeg raspusta!

Bez dosadnih radionica i animatora, letnji kamp pruža deci mogućnost da nauče sve ono što treba da zna pravi poznavalac konja! Kako se konji vode? Šta konji jedu i kako im se priprema kvalitetan obrok? Koje su osnovne veštine potrebne za jahanje? Kako se uspostavlja dobra komunikacija sa konjem?  

U nekoliko nezaboravnih dana u prelepoj prirodi sa konjima i super ekipom, omogućava deci da kroz druženje i rad sa konjima, savladavaju veštinu jahanja i osnovna znanja o držanju konja, a pritom  steknu nezaboravne uspomene!

Super druženje

Zanimljive aktivnosti

Boravak u prirodi

Jahanje i rad sa konjima

Kroz svakodnevno jahanje, koje se organizuje dva puta dnevno, deca na kampu savladavaju osnovne veštine jahanja konja. Osim toga, od pripreme obroka i hranjenja, preko timarenja konja i čišćenja štale, do vođenja na ispašu – kroz svakodnevan rad sa konjima, deca se uče  razumevanju ovih divnih bića, ali i timskom radu, brižnosti i odgovornosti. 

Čas sa veterinarima

Uz pomoć naših mladih veterinarki deca imaju mogućnost da kroz radionicu saznaju brojne zanimljivosti o zdravlju konja – kakve zube ima konj, kako kuca konjsko srce, da li konje nekad boli stomak, šta uraditi ako se konj povredi, i još mnogo toga. 

Boravak u prirodi

Deca posebno uživaju u celodnevnom boravku na svežem vazduhu u prirodi, bez obzira da li se odmaraju, igraju ili rade sa konjima. Naročit doživljaj za kampere je uvek spavanje u šatorima! Pravo kampersko iskustvo, a u bezbednom ambijentu Šumske štale i obezbeđenju svu potrebnu opremu.

6 dana

8-19 godina

25.000 dinara

Letnji konjički kamp Šumske štale traje 6 dana (5 noćenja) i organizuje se u nekoliko termina tokom leta, za decu uzrasta od 8 do 19 godina.

TERMINI ZA LETO 2021:

  • 04.07. – 09.07.
  • 18.07. – 23.07.
  • 01.08. – 06.08.

Cena kampa je 25.000 dinara, a uplata se vrši do početka kampa. Omogućeno je plaćanje kroz nekoliko mesečnih rata. Prijavom dvoje ili više dece iz iste porodice ostvaruje se popust od 10% na cenu kampa za drugo (i treće) dete. U cenu je uračunat boravak dece na kampu, ishrana na bazi tri obroka i dve užine, kao i upotreba kamp opreme, opreme za jahače i zajedničkih prostorija. Broj mesta na kampu je ograničen.

Napomena: Skoro sva mesta na kampu za 2021. godinu su popunjena. Ukoliko ste zainteresovani za kamp, molimo vas da nas kontaktirate direktno putem e-mail adrese za proveru dostupnosti slobodnog mesta i rezervaciju istog. Hvala. 

Možda vas zanima i...

Šta treba dete da ponese na kamp sa sobom?

Laganu i udobnu odeću i obuću, topli duks za slučaj da večeri budu hladnije. Osim toga, potrebno je poneti i pribor za ličnu higijenu, peškir i eventualno jastuk (ukoliko dete nije naviklo na spavanje u šatoru bez jastuka). Oprema za kamp i osnovna oprema za jahanje su obezbeđeni za svu decu na kampu, ali ukoliko dete ima svoju opremu za jahanje, može i nju poneti.

Da li su stvari koje dete ponese sa sobom bezbedne?

Da, za sve što deca ponesu sa sobom obezbeđen je prostor na kampu, kom mogu pristupiti samo deca sa kampa i naše osoblje. Sve ono što je naročito vredno (novac, mobilni telefon i sl.) se može predati nama na posebno čuvanje.

Šta deca jedu na kampu?

Na kampu je za decu obezbeđena raznovrsna i sveže pripremljena hrana u vidu tri obroka i dve užine. Hrana je ukusna, a uvek se pripremaju i obroci za one koji ne jedu meso ili neke druge proizvode. Obično se na meniju nađu bolonjeze špagete, domaća ovsena kaša sa voćem, gibanica, kolač sa višnjama, prebranac, domaći sladoled, lubenica, i mnoge druge stvari koje deca vrlo rado jedu. 🙂

Da li postoji organizovani transport do kampa?

Ne postoji organizovani prevoz do kampa. Na kamp se može stići automobilom ili lokalnim autobusom koji polazi iz Novog Sada.

Koliko dnevno deca jašu i provode vreme sa konjima?

Svakodnevno deca veliki deo dana provode sa konjima - nakon doručka spremaju konje za jahanje i odlaze na jutarnji čas jahanja, a popodne imaju aktivnosti kao što su drugi čas jahanja, čišćenje konja i štala, kupanje konja, izvođenje konja na pašu i sl. Pred kraj kampa za sve one koji uspešno savladaju osnove jahanja, obezbeđen je odlazak na terensko jahanje u šumu.

Da li deca idu negde van kampa?

Tokom trajanja kampa, deci nije dozvoljeno samostalno napuštanje ranča na kom se održava kamp. Ipak, organizovani su izleti, igre i šetnje u prirodi van kampa, kao i časovi jahanja koji se održavaju u našem manježu nedaleko od kampa.

Da li deca smeju da koriste mobilne telefone na kampu?

Da, deci je dozvoljeno korištenje telefona, ali je iskustvo pokazalo da se čak i oni "najuporniji" telefona sete tek na pauzi pred ručak ili kada ih roditelji pozovu. Naravno, ukoliko roditelji imaju restriktivnije pravilo sa detetom o korištenju telefona, ono će u potpunosti biti ispoštovano.

Postoji neka informacija koju niste uspeli da pronađete na stranici?